Wat is coaching?

Wat koop je als je een coachtraject aangaat bij Individu Coaching?

Zie het als het starten van een opleiding. Voor de start weet je waar je wilt komen, maar nog niet hoe. Daar zijn kennis, ervaring en eigenschappen voor nodig. Coaching is het leren kennen van de ‘de weg’, het ‘hoe’ jij gaat komen waar je wilt zijn. Het is oefenen met ander gedrag, het ontkrachten van oude, niet-helpende systemen, het is het (her-)ontdekken van wie jij bent.

Coaching is een liefdevolle investering in jezelf!

Stel je eens voor dat jij…

  • De baan hebt die jou gelukkig maakt.

Doen waar je goed in bent? Of doen waar jij gelukkig van wordt? Vanaf het moment dat we zijn geboren, veranderen we continu. Onze behoeften en verlangens verschillen per levensfase. Soms kom je op een moment waarin wat je doet niet langer past bij wie en waar je wilt zijn. Een coach neemt je mee om jou het inzicht te geven welke baan nú en later bij je past.

  • Je goed kunt voelen

Je bent vastgelopen. De situatie waarin jij je bevindt maakt je niet gelukkig. Vanzelfsprekend wil jij je weer goed voelen, maar hoe? Je dierbaren proberen je te helpen door je adviezen te geven, maar ‘zo makkelijk is het niet’. Als jij weer geluk wilt voelen, zul je eerst moeten ontdekken wat je daarvoor nodig hebt. Om vervolgens een stap in de goede richting te zetten. Coaching geeft je dit inzicht en helpt jou erachter te komen wat de beste richting – specifiek voor jou – is.

  • Meer energie hebt.

Ben jij snel moe, heb je weinig fut en kost ‘alles’ je moeite? Veel Nederlanders komen op een bepaald punt in hun leven te leiden onder de stress die het leven met zich meeneemt. Of het nu een traumatische levensgebeurtenis is of een stressvolle baan, jij merkt aan je lichaam dat het tijd is voor verandering. In een coachtraject leer je jouw grenzen te (h)erkennen en ga jij je richten op wat jou energie geeft in plaats van wat jou energie kost.

  • De beste versie van jezelf kunt zijn en een helder beeld hebt van wie jij bent

Jij bent een uniek Individu. Bijzonder en zeldzaam. Je bent prachtig zoals je bent! Als je dit ten volste kunt geloven en met zekerheid kunt uitdragen, gelooft de rest van de wereld dit ook. Zelfverzekerd zijn is niet geloven dat jij de beste bent, het is weten wat je kwaliteiten en natuurlijke eigenschappen zijn, je valkuilen en uitdagingen (h)erkennen en hier tevreden over zijn. Het is zijn wie jíj bent en zowel kritisch als liefdevol naar jezelf durven te kijken. Coaching maakt inzichtelijk wie jij bent en welke invloed je hebt om de beste versie van jezelf te zijn.

“De (neuro)logische niveaus van Bateson (NLP methode). Bronvermelding

De logische niveaus van Bateson

Dit model, De logische niveaus van Bateson, of De logische niveaus van denken, leren en veranderen gaat ervan uit dat er 6 logische niveaus zijn waarop mensen denken, leren, veranderen en functioneren. Het niveau waarop iemand zit is in grote mate bepalend voor zijn verandervermogen en ontwikkelpotentie.

Individu coaching werkt vanuit de hogere niveaus van dit model. Vanuit waar jij voor wil staan, wie je bent en waarin je gelooft werken we naar een voor jou wenselijke situatie. (Hs-Gs)

Wat anderen hebben ervaren

“Ten opzichte van de bedrijfsarts was mijn ervaring met Debbie heel positief. Het proces waarin ik mijn energie verlies is duidelijk geworden waardoor ik het, in de toekomst, hopelijk snel kan doorbreken. De visualisatie opdrachten vond ik erg fijn. Door deze methode kreeg ik tijdens de sessies zicht op de route die me te wachten stond en staat.”

A

“Wie ben ik? En wat is mijn kracht? Met deze vragen ben ik een traject bij Debbie gestart. Tijdens de coaching heb ik geleerd om meer voor mezelf te kiezen. Wat maakt míj gelukkig? Ik ben erachter gekomen dat ik niemand ‘nodig’ heb. Ik zie mijn familie en vrienden nu als een mooie toevoeging op mijn leven. Ik heb mijn waarde ontdekt. Debbie stelde mij kritische vragen, waardoor ik ging nadenken over mijn eigen gedachtes en gedrag. Ze creëerde een ruimte waarin ik mij zo veilig voelde dat ik graag mijn verhaal bij haar deed.”

FO

Veelgestelde vragen

Hoeveel coachsessies heb ik nodig?

Tijdens de kennismaking wordt er een indicatie gemaakt van de benodigde sessies o.b.v. jouw hulpvraag.

Ik weet niet zo goed wat mijn coachvraag is, hoe kom ik hierachter?

Tijdens de intake gaan we dieper in op jouw hulpvraag, vaak weet je al waar je ‘last’ van hebt, wat je ‘anders’ zou willen of waar je naar opzoek bent. Dit is het startpunt van jouw coachtraject, gaandeweg het traject kan jouw hulpvraag zich verder vormen.

Hoelang duurt een sessie?

Een coachsessie duurt gemiddeld anderhalf uur.

Wat kost een coachtraject mij?

Coaching bij Individu is maatwerk. Tijdens de kennismaking geef ik je een indicatie mee van de benodigde coachsessies specifiek voor jouw hulpbehoefte.

Naar alle vragen

Wil je weten of we een match zijn?

Kom direct in contact >