Veelgestelde vragen

Het is logisch dat je vragen hebt over je komende traject of als je overweegt om een traject te starten bij Individu Coaching.

Hier zijn wat vragen die je misschien kan hebben onder elkaar gezet.

Vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording & inzicht en de begeleiding van teams.
Je leest hier meer over op de info pagina.

Dat kan zeker! Om een zo effectief mogelijk coachtraject aan te gaan is het belangrijk eerst kennis te maken met elkaar. Zo ontdek je of we een match zijn.
Vul hier het contactformulier in.

Durf jij te kiezen voor jezelf en ben je bereid hierin te investeren? Dan voldoe jij aan de belangrijkste voorwaarde, namelijk, de volste intentie hebben jouw gewenste doel te behalen. Lees hier meer over caoching.

Het standaard uurtarief is €109.- ex Btw. Het particulieren kortingstarief is €89.- per uur incl. Btw. Bekijk hier meer over de kosten.

Je vindt coach bureau Individu aan de Lopikerstraat nr. 15 in Schoonhoven.

Voorafgaande is er altijd een vrijblijvende en gratis kennismaking met de coach. Een traject is opgebouwd uit; coachsessies van gemiddeld anderhalf uur, evaluaties, opdrachten, afname testen (t.b.v. de hulpvraag), driegesprekken (indien zakelijk) en een follow-up gesprek na ongeveer twee maanden na afronden van het traject.
Leer hier meer over coaching.

De oprichter en coach van Individu Coaching & Design is Debbie de Jong – Schonk. Leer hier meer over de coach.

Tijdens de kennismaking wordt er een indicatie gemaakt van de benodigde sessies o.b.v. jouw hulpvraag. Leer hier meer over het traject.

Tijdens de intake gaan we dieper in op jouw hulpvraag, vaak weet je al waar je ‘last’ van hebt, wat je ‘anders’ zou willen of waar je naar opzoek bent. Dit is het startpunt van jouw coachtraject, gaandeweg het traject kan jouw hulpvraag zich verder vormen. Leer hier meer.

Een coachsessie duurt gemiddeld anderhalf uur. Bekijk hier de trajecten.

Coaching bij Individu is maatwerk. Tijdens de kennismaking geef ik je een indicatie mee van de benodigde coachsessies specifiek voor jouw hulpbehoefte. Bekijk hier de trajecten.

In veel van de gevallen kun je coaching via de werkgever vergoed krijgen. Leer hier meer over de vergoedingsmogelijkheden.

Coaching bij Individu is maatwerk. Afhankelijk van jouw hulpbehoefte stemmen we de frequentie van coachsessies met elkaar af. Leer hier meer over de trajecten.

Nee, coaching onderscheidt zich door de focus te leggen op het verkrijgen van inzicht in (eigen) gedrag. Bij Individu is de coaching een vorm van cognitieve Therapie. Leer hier meer over coaching.

Bij zakelijke trajecten wordt er een offerte opgesteld en na akkoord hiervan dient de werkgever het bedrag in één keer te voldoen. Voor particulieren trajecten denk ik graag met je mee wat een passende betaalregeling is, in ieder geval dient 50% van de geïndiceerde coachsessies vooraf te zijn voldaan.

De Nederlandse Orde van Beroeps COaches is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaching in Nederland. Wij geloven dat professionele coaching bijdraagt aan het welzijn en de ontwikkeling van mensen en organisaties. Het vinden van geschikte coaches kan een uitdaging zijn. Welke coach is het beste voor jou of jouw organisatie en wat is een goede coach eigenlijk? NOBCO maakt verschillen inzichtelijk en biedt de kans om verder te groeien en professionaliseren. NOBCO pagina.

Ja, als loopbaanprofessional biedt Individu Coaching begeleiding tijdens een Outplacementtraject. Voor meer informatie hierover. Kom hier met mij in contact.

Voorafgaande de kennismaking vul je het intakeformulier in, dit geeft een beter beeld van jouw hulpbehoefte. Om het effect van de coachsessies te waarborgen krijg je (meestal) een opdracht mee welke je kunt inzetten tussen de sessies door. Iedere opdracht is vrijblijvend uiteraard, het gaat immers om jouw ontwikkeling. Bekijk hier de trajecten.

Steeds meer werkgevers zien het belang van persoonlijke ontwikkeling en het positieve effect van coaching bij hun medewerkers. Grote kans dus dat jouw werkgever (deels) meebetaald aan jouw coachtraject. Leer hier meer over de vergoedingsmogelijkheden.

Individu coaching is met name gericht op zingeving & identiteit. Iedereen die op zoek is naar verheldering hierin is bij Individu coaching op de juiste plek. Hier vind je meer informatie.

Vaak kun je al binnen een paar weken bij Individu Coaching terecht. Door het maatwerk inplannen van coachsessies worden lange wachttijden beperkt. Voor de actuele wachtperiode. Kom hier met mij in contact.

Uit grootschalig onderzoek naar de effecten van coaching is gebleken dat coaching een positief effect heeft op: prestaties en vaardigheden, welzijn, coping, werkhouding en zelfregulatie. De effecten van coaching worden steeds verder onderzocht en de uitkomst is keer op keer bewezen positief. Wel is maar liefst 87% van het effect van coaching, counseling en andere therapieën het resultaat van de coachee zelf.

In veel gevallen betaald de werkgever jouw coachtraject. Alles dat er tijdens de sessies wordt besproken in uiteraard privé en zal nooit met de werkgever gedeeld worden tenzij je dat zelf zou willen. Tijdens een driegesprek (jij, de coach en HR of manager) wordt de voortgang van het traject besproken en evalueren we de gestelde doelen.

Je verkrijgt tijdens een coachtraject inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen. Ook onderzoeken we mogelijk beperkende overtuigingen en zetten deze om naar helpende. Aan het einde van jouw traject heb jij een beter beeld van wie je bent en welk werk hierbij past. Eventueel is het mogelijk om extra ondersteuning te krijgen bij het opstellen van een cv & motivatie brief en kunnen er testen afgenomen worden. Coaching bij Individu is maatwerk. Lees hier meer over de trajecten.

Afhankelijk van jouw klachten is coaching een mooi middel om in te zetten tijdens re-integratie en herstel. Mocht duidelijk worden tijdens de intake dat coaching ‘nu’ niet passend is dan zal je het advies krijgen andere vormen van begeleiding dan coaching aan te gaan. Coaching is educatief en daardoor ook intensief.

Voor velen een bekend dilemma, je bent niet geheel tevreden met je huidige werk. ‘Maar wat dan wel?’ Tijdens een coachtraject bij Individu onderzoek je jouw zingeving en identiteit. Ook wel, wie ben je en waar word je gelukkig van. Hier vind je meer info over de trajecten.

De ethische beroepscode van de NOBCO waarborgt dat coaching wordt ingezet bij ‘te’ complexe vraagstukken. Dit wil zeggen, als iemand beter gebaad is met het bestrijden van symptomen dan is coaching niet passend, als men opzoek is maar constructieve cognitieve educatie dan is coaching wel de juiste keuze voor je. Tijdens een intakegesprek zal de coach je hierin adviseren. Ps; in september 2022 gaat coach Debbie de vierjarige beroepsopleiding tot Master Psychotherapeut ECP volgen, hierna zal zij ook de meer complexe ziektebeelden mogen en kunnen begeleiden. Het ECP is het Europese keurmerk voor psychotherapie dat staat voor professionaliteit en integriteit van de therapeut. Het ECP is een waarborg voor goede zorg voor jou. De therapie gaat uit van je eigen gezondheid als basis, en bekijkt je niet als een medisch object dat ‘gerepareerd’ moet worden.

Wil je weten of we een match zijn?

Kom direct in contact >

Wat anderen hebben ervaren

“Ten opzichte van de bedrijfsarts was mijn ervaring met Debbie heel positief. Het proces waarin ik mijn energie verlies is duidelijk geworden waardoor ik het, in de toekomst, hopelijk snel kan doorbreken. De visualisatie opdrachten vond ik erg fijn. Door deze methode kreeg ik tijdens de sessies zicht op de route die me te wachten stond en staat.”

A

“Wie ben ik? En wat is mijn kracht? Met deze vragen ben ik een traject bij Debbie gestart. Tijdens de coaching heb ik geleerd om meer voor mezelf te kiezen. Wat maakt míj gelukkig? Ik ben erachter gekomen dat ik niemand ‘nodig’ heb. Ik zie mijn familie en vrienden nu als een mooie toevoeging op mijn leven. Ik heb mijn waarde ontdekt. Debbie stelde mij kritische vragen, waardoor ik ging nadenken over mijn eigen gedachtes en gedrag. Ze creëerde een ruimte waarin ik mij zo veilig voelde dat ik graag mijn verhaal bij haar deed.”

FO