10uurtje Tea Time groep 4

Ook ik ben nu niet alleen zelfstandig ondernemer maar ook thuisonderwijzeres van mijn dochter van 7 met nog een kleine man van 18 maanden rond lopen en een vriend die wel “gewoon” naar zijn werk gaat.

We vertragen massaal, ons sociaal leven op een zeer laag pitje en meer tijd thuis doorbrengen. Ik hoor verschillende geluiden om me heen. De ene vindt het heerlijk om wat meer pas op de plaats te nemen terwijl de ander zich voornamelijk (terecht) zorgen maakt.

Ik moet bekennen dat ik ook een combi hiervan ben. Aan de ene zijde vind ik het heerlijk om noodgedwongen te mogen en kunnen vertragen, meer tijd en aandacht met mijn kinderen door te brengen en de tijd te nemen om mijn toekomst verder te overdenken. Aan de andere zijde is er ook bij mij soms de onzekerheid die de overhand neemt. Hoe gaat dit verlopen? Blijven mijn ouders gezond die wel in de kwetsbare doelgroep zitten? Welke impact heeft dit op mijn kinderen? Vooral die laatste is waar ik me veel mee bezig hou. De structuur en regelmaat van schoolgaande kinderen is drastisch veranderd. Gelukkig heeft het weer meegeholpen om veel buiten te spelen maar toch is het anders dan iedere dag samen zijn met je eigen klas.

Vanuit die gedachte heb ik een 10uurtje Tea Time opgezet voor de klasgenoten van mijn dochter. Met heel groep vier kunnen we aankomende donderdag inloggen op een online sociale ontmoetingsplek en onze verhalen delen en elkaar weer even digitaal zien.

Voor nu weten we nog niet wanneer ze weer naar school gaan maar als we de geruchten mogen geloven is dat nog niet na 6 april. Hoe fijn is het dan om toch contact met elkaar te houden. Inclusief de juffen die uiteraard ook “hun” kinderen missen.

Vindt jij het ook een goed idee om op deze wijze het sociaal contact van je thuiszittende kind(eren) te onderhouden laat het me dan weten dan help ik je graag om hier vorm aan te geven. ps; dit kan natuurlijk ook met je familie of vrienden zijn.

Liefs,
Debbie

Coach, moeder, onderwijzeres, ondernemer en “gewoon” Debbie.

mail@individucoaching
06 28560924
www.individucoaching.nl

0

Geef een reactie